Akkuyu Nükleer Santrali yapacak olan Rus Devlet Şirketi ROSATOM yetkilileri ile Türk işadamları ve biliminsanları Ankara Politikalar Merkezi (APM) moderatörlüğünde bir araya geldi. Akkuyu Nükleer Santralı değerlendirildi.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde Dersaadet Kültür Edebiyat Dil Sanat ve Tanıtım Platformu Derneği, Kırım Türkleri Kültür ve İktisadi İşbirliği Derneği, TESAM ve APM’nin birlikte düzenlediği “Devletlerarası Kafkasya’dan Göç Kongresi”22 Aralık 2014 Pazartesi günü gerçekleştirilmiştir. Kongrede, Prof. Dr. Ali Arslan “Kafkasya’da Göçün Başlangıcı”, Prof. Dr. Halil Bal “Azerbaycan’dan Türkiye’ye Göçler”, Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Bozkurt “Beyaz Rusların İstanbul’a Göçü”, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Erhan Güllü “Bologenya Nizamnamesinden Sonra Ermenilerin Kafkasya’dan Göçleri”, Hasan Kanbolat “Kuzey Kafkasyalıların Ortadoğu’ya Zorunlu Göçleri”, Afet Sadigli “Azerilerin Karabağ’dan Göçleri”, Garfy Ahmed “Kafkasya’dan Mısır’a Göçler”, Natalia Dvali “Gürcistan’dan Artvin ve Batum’a Göçler”, Timuçin Mercanoğlu “Rusya’nın İlhakından Sonra Kırım’dan Göçler, Yrd. Doç. Dr. Ayna Askeroğlu “Ahıskalılar ve Sürgün”, Yrd. Doç. Dr. Recep Çelik “Kafkas Göçlerinde Sosyal Hizmet Uygulamaları”, Dr. Ahmet Koçak “Romanlarda Kafkas Göçleri”, Enis Güney “Nogay Göçlerine Genel Bir Bakış, Seçil Özdemir “Kaberdeyler ve Göç” başlıklı sunumlarını yaptılar.
30 Nisan 2015, Ankara, Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği
Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği ve APM (Ankara Politikalar Merkezi) organizasyonunda 30 Nisan 2015 tarihinde Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği’nde ‘Birinci Dünya Savaşı’nda Rusya ve Türkiye: Sonuçlar ve Düşünceler’ konferansı düzenlenmiştir.
Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği ve APM (Ankara Politikalar Merkezi)
(30 Nisan 2015, 10.00, Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği)
Rusya Federasyonu Tarafı
Konuşmacılar:
Petr. V. Stegniy, Tarih Doktoru, Emekli Büyükelçi
“XX.-XXI. yüzyıllarında Rusya ve Türkiye, Tarihçinin Düşünceleri”
Dr. İrinaN. Novikova, Tarih Doktoru, St. Petersburg Devlet Üniversitesi Uluslararası Fakültesi Dekanı
“Büyük Savaş ve Milli Hareketlerin Askerileştirilmesi”
Dr. Aleksandr A. Kolesnikov, Tarih Doktoru, Rusya Stratejik Araştırmalar Merkezi (RISI) St. Petersburg Şubesi Başkanı
“Birinci Dünya Savaşı’nda Rusya ve Türkiye: Bir Asır Sonrası Bakış”
Konstantin N. Rızhak, Ekonomi Yüksek Okulu Doktora Öğrencisi