İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde Dersaadet Kültür Edebiyat Dil Sanat ve Tanıtım Platformu Derneği, Kırım Türkleri Kültür ve İktisadi İşbirliği Derneği, TESAM ve APM’nin birlikte düzenlediği “Devletlerarası Kafkasya’dan Göç Kongresi”22 Aralık 2014 Pazartesi günü gerçekleştirilmiştir. Kongrede, Prof. Dr. Ali Arslan “Kafkasya’da Göçün Başlangıcı”, Prof. Dr. Halil Bal “Azerbaycan’dan Türkiye’ye Göçler”, Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Bozkurt “Beyaz Rusların İstanbul’a Göçü”, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Erhan Güllü “Bologenya Nizamnamesinden Sonra Ermenilerin Kafkasya’dan Göçleri”, Hasan Kanbolat “Kuzey Kafkasyalıların Ortadoğu’ya Zorunlu Göçleri”, Afet Sadigli “Azerilerin Karabağ’dan Göçleri”, Garfy Ahmed “Kafkasya’dan Mısır’a Göçler”, Natalia Dvali “Gürcistan’dan Artvin ve Batum’a Göçler”, Timuçin Mercanoğlu “Rusya’nın İlhakından Sonra Kırım’dan Göçler, Yrd. Doç. Dr. Ayna Askeroğlu “Ahıskalılar ve Sürgün”, Yrd. Doç. Dr. Recep Çelik “Kafkas Göçlerinde Sosyal Hizmet Uygulamaları”, Dr. Ahmet Koçak “Romanlarda Kafkas Göçleri”, Enis Güney “Nogay Göçlerine Genel Bir Bakış, Seçil Özdemir “Kaberdeyler ve Göç” başlıklı sunumlarını yaptılar.
Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği, APM (Ankara Politikalar Merkezi) ve UBİKAV (Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı) organizasyonunda açılışını Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in yaptığı konferansta Türkiye’de Sinoloji ve Çin çalışmaları değerlendirildi.
TÜRKİYE’DE SİNOLİJİ VE ÇİN ÇALIŞMALARI KONFERANSIPROGRAM
27 NİSAN 2017 PERŞEMBE
09.00 Açılış ve Davetlilerin Tanıtımı
09.05 Çin Türkiye Büyükelçisi Yu Hongyang’in Açılış Konuşması
09.10-9.20 Tanıtım Kitapçığı Dağıtımı ve Davetlilerin Temsilcilerine Hediye Takdimi
09.20-10.50 BİRİNCİ OTURUM
TÜRKİYE – ÇİN ORTAK KÜLTÜREL MİRAS VE SANATIN KARŞILIKLI ETKİLEŞİMİ
Oturum Başkanı: Ertuğrul Günay (T.C. Eski Kültür Bakanı)
30 Nisan 2015, Ankara, Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği
Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği ve APM (Ankara Politikalar Merkezi) organizasyonunda 30 Nisan 2015 tarihinde Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği’nde ‘Birinci Dünya Savaşı’nda Rusya ve Türkiye: Sonuçlar ve Düşünceler’ konferansı düzenlenmiştir.
Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği ve APM (Ankara Politikalar Merkezi)
(30 Nisan 2015, 10.00, Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği)
Rusya Federasyonu Tarafı
Konuşmacılar:
Petr. V. Stegniy, Tarih Doktoru, Emekli Büyükelçi
“XX.-XXI. yüzyıllarında Rusya ve Türkiye, Tarihçinin Düşünceleri”
Dr. İrinaN. Novikova, Tarih Doktoru, St. Petersburg Devlet Üniversitesi Uluslararası Fakültesi Dekanı
“Büyük Savaş ve Milli Hareketlerin Askerileştirilmesi”
Dr. Aleksandr A. Kolesnikov, Tarih Doktoru, Rusya Stratejik Araştırmalar Merkezi (RISI) St. Petersburg Şubesi Başkanı
“Birinci Dünya Savaşı’nda Rusya ve Türkiye: Bir Asır Sonrası Bakış”
Konstantin N. Rızhak, Ekonomi Yüksek Okulu Doktora Öğrencisi